Even voorstellen

Even voorstellen

Nynke Hoitsma

Sinds Nynke in 1995 afstudeerde aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen is zij fulltime werkzaam in het muziekonderwijs, als koordirigente en zangeres. Fameus vanwege haar onverzettelijkheid en positieve energie heeft zij zich in haar carrière zeer breed ontwikkeld en niet uitsluitend als vocalist, ook schrijft zij de arrangementen voor haar koren en close-harmony groepen nagenoeg allemaal zelf. Haar voorliefde voor meerstemmigheid bleek al langer: zij heeft veel ervaring, onder meer opgedaan als backing vocalist bij projecten met Toots Thielemans, Madeline Bell en Manuela Kemp. Ook zong zij enkele jaren bij het Pink Floyd Project. Tegenwoordig kunt u haar prachtige stem ook horen bij de Eminent Hipsters.

Anne-Lie Persson

Deze talentvolle, geboren Zweedse komt in 1992 naar Nederland om te gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Naast haar werk als zangdocent is zij al jaren zeer actief om haar eigen zangcarrière op te bouwen en met succes, getuige de twee cd’s die in de afgelopen periode zijn uitgebracht onder de bandnaam Anne-Lie: April in June (2013) en The Wide Open (2015). Deze albums bevatten uitsluitend haar eigen werk. Mama’s Kitchen is een muzikaal project waarvoor zij samen met haar zussen Erica Skogen en Zandra Brodd de muziek maakt en uitvoert. Met deze band werd in 2017 de cd Sister Love uitgebracht. In 2011 richtte Anne-Lie, samen met Marco Kerver de band Stockholm Tivoli op, waar ze regelmatig mee optreedt.

Jeroen Kriek

Deze muzikale veelvraat heeft na zijn conservatoriumstudie ongelooflijk veel energie gehaald uit zijn tomeloze nieuwsgierigheid naar de grenzen van zijn kunnen. Als je hem nu zou vragen of hij die al bereikt heeft, zou hij dit ongetwijfeld ontkennen. Terecht, ondanks het feit dat hij zich nu reeds begeeft op het pad der uitersten, van Frank Sinatra tot snode underground funk, van oorstrelende jazz tot Steely Dan. Het maakt hem tot een van de meest veelbelovende zangers die ons land rijk is. Al in zijn studietijd maakte hij naam met de band Riffbreak waarin hij experimenteerde met fusion en rock. Via hiphop en funk (Dirty Love Letters) ontwikkelt hij zich tot een volleerd crooner, maar eigenlijk zingt hij alles, getuige zijn rol bij bigbands als Want2Swing maar niet in de laatste plaats als leadzanger van de Eminent Hipsters. Naast zijn werk als performer is Jeroen al jaren zangdocent.

Jasper Blokzijl

Deze doorgewinterde alleskunner studeerde in 2001 als pianist af aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen alvorens naar het Koninklijk Conservatorium te Den Haag te vertrekken om de leergier te stillen. In de periode die volgde trok hij door Nederland om prijzen op te halen, zoals de 3FM Award en de Grote Prijs van Nederland met de Groningse formatie Henkus. Ook Three-Ality en Moon Baker maakten graag gebruik van zijn smaakvolle inbreng. Wie goed oplet kan Jasper op de meest onverwachte momenten op een podium aantreffen in uiteenlopende bezettingen en stijlen. Jasper is naast uitvoerend musicus tevens werkzaam als piano- en keyboarddocent, koordirigent, componist/arrangeur voor diverse jazzbands, bandcoach voor beginnende popbands, en toetsenist bij Senna Black.