Nieuws

Nieuws

TREATS MEETS STAGEBAND JAZZ ORCHESTRA

Jazzliefhebbers mogen zich verheugen op een prachtige nieuwe impuls uit de Noordelijke jazzscene die echt een indruk zal achterlaten.

Meervoudig prijswinnende bigband Stageband Jazz Orchestra gaat samen met  Treats, de nieuwe sensatie op het gebied van vierstemmige vocale jazz, vier speciale concerten verzorgen.

Beide partijen hebben hier goede redenen voor:

Treats presenteert haar eerste cd  Wasting Time en Stageband presenteert de première van de Hållsta Suite, een nieuw werk van componist/arrangeur en bandleider Marco Kerver.

HåLLSTA SUITE

De Hållsta Suite, neemt je een uur lang mee op een muzikaal avontuur langs vele facetten van contemporary jazz. De “suite vorm”  stelt de componist in staat, door het terugkeren van verschillende thema’s,  een verhaal te vertellen. In dit geval gaat het verhaal langs zijn recente burn out, met als metafoor het schitterende dorpje Hållsta in Noord Zweden.

TREATS

Anne-Lie Persson, Nynke Hoitsma,  Jeroen Kriek en Jasper Blokzijl. Deze vier gelouterde musici vinden precies het juiste evenwicht tussen swing en plezier in de vocale jazztraditie die zelden meer wordt gehoord en hierbij nieuw leven wordt ingeblazen. De aloude close harmony blijkt niets aan kracht in te boeten in 2018. De langverwachte debuut cd Wasting Time bevat naast eigen arrangementen van bekende jazzklassiekers ook originele composities.

STAGEBAND  JAZZ ORCHESTRA

19 Topprofessionals uit het noordelijk jazzcircuit komen iedere dinsdagavond bij elkaar om nieuw innovatief jazzrepertoire in te studeren. Uit pure passie voor de jazz komen ze al meer dan 40 jaar samen, om zichzelf en de band steeds beter te maken. Dat die missie slaagt blijkt wel uit de tientallen eerste en hoofdprijzen gewonnen op nationale en internationale jazzfestivals, alsmede uit 2 uitgegeven CD’s waarbij de laatste uit 2014 voornamelijk door eigen bandleden werd gecomponeerd.

DATA

30 maart podium Zuidheage Assen (première),

31 Maart Theater Winsinghof Assen

2 April Theater Hofpoort Coevorden

3 April Theater Vrijdag,Groningen

Info en tickets www.jazzsuite.nl of op de website van de theaters.