Over ons

Over ons

TREATS

Lang koesterden Nynke Hoitsma en Anne-Lie Persson een gemeenschappelijke droom: zingen in een professioneel, vocaal jazzkwartet. De dames kennen elkaar al lang van het Conservatorium in Groningen en zijn al jaren actief als musicus. De droom kwam in augustus 2010 uit, met de oprichting van TREATS: gecompleteerd door de twee mannenstemmen van Jeroen Kriek en Jasper Blokzijl.

Inspiratiebron voor de oprichting van TREATS is onder anderen het Amerikaanse jazzkwartet The New York Voices. Ook TREATS zoekt uitdagende en spannende close harmony jazzarrangementen, onder anderen van Darmon Meader (NYV) maar daarnaast ligt de nadruk vooral op eigen repertoire.

DE CD: WASTING TIME

Sinds de oprichting van TREATS  in 2010 is er veel arbeid verricht en zijn er prachtige concerten geweest. Mede hierdoor heeft de groep een balans gevonden van waaruit het muzikale niveau kon groeien. Het voelde als een logische stap om een cd uit te brengen.

De opnames hiervoor zijn op verschillende locaties gemaakt: Studio Wijnbergen te Harlingen, StudioMON te Groningen, Flatsharp Productions te Stedum en Studio Spitsbergen te Zuidbroek.

https://www.facebook.com/treatsvocaljazz/

Treats’s debuut is een buitelende zangexercitie. Nergens krijg je het idee dat de samenklank onaf is, of met te veel lef uitgeschreven, hun samenzang is uitdagend, precies en klopt. (Hessel Fluitman, Friesch Dagblad)

Hulde hulde, hulde, wat ben ik hier ongelooflijk blij mee, dat er eindelijk weer eens een groep is die zoveel tijd, aandacht en liefde besteedt aan hun project, fantastisch!

(Edwin Rutten, NPO Soul & Jazz “Jazz in the evening”)

Puur vuurwerk noch frivole frutsels gaan de Groningers uit de weg. Tegelijkertijd heeft hun muziek ook iets heel huiselijks.

(Draai om je oren, Eddy Determeyer)

Youtube

“Take me higher” https://www.youtube.com/watch?v=0Fo4_5Rj5Os

“Visa Vid Midsommartid”  https://www.youtube.com/watch?v=C2SgkO92X8I

Spotify

Itunes

https://itunes.apple.com/us/album/treats-wasting-time/1369581597?app=itunes&ign-mpt=uo%3D4